Maak het verschil in iemands leven

Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpmaatje kun je het verschil maken in iemands leven die het daardoor niet meer ziet zitten. Je geeft iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken. Hoe je dat doet? Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk is dat je er voor iemand wilt zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat alleen al betekent heel veel. Luister op dit filmpje hoe staatssecretaris Jetta Klijnsma de SchuldHulpMaatjes persoonlijk toespreekt en hen complimenteert voor hun inzet.

Je staat er niet alleen voor

Een maatje gaat pas aan de slag na een drie-daagse ‘SchuldHulpMaatjetraining’.  Ook volgt een maatje jaarlijks een digtiaal bijscholingsprogramma. Je weet dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast  maak je deel uit van een plaatselijk maatjesteam en krijg je begeleiding van de plaatselijke coördinator.

Ben jij ons nieuwe maatje?

Herken je jezelf in het Profiel van een maatje? Meldt je dan aan via coordinator@maatjesvoorelkaar.nl. De coördinator neemt contact op voor een kennismakingsgesprek. We hebben momenteel 15 maatjes, wat de komende periode voldoende is om onze hulpvragen te verwerken. Dat betekent dat we werken met een wachtlijst voor nieuwe maatjes.

 

Download:

Brochure: Ben jij ons nieuwe maatje?
Brochure: Verhalen van hoop en perspectief

Delen